h1

Tutuwuhan

September 29, 2008

Karya : Rachmat M. Sas Karana

Tutuwuhan ngawarah kuring
Nitah sabar
Ka pelok anu dipelak
Teu bisa nanyakeun
Iraha kapan buahan

Tutuwuhan ngawarah kuring
Nitah surti
Akar nu ngeteyep nyiar kahakanan
Teu kaděngě rumahuhna
Tangkal nu lungsě butuh cihujan
Teu kaděngě inghakna

Tutuwuhan ngawarah kuring
Nitah nyaho mulang tarima
Ka lemah tempatna matuh
Muragkeun danggaunan
Pikeun kasuburan

Ka manusa nu melakna
Měrě bungbuahan
Geusan nyambung kahirupan

(Dicutat tina buku kumpulan sajak Surat Panjang ti Cijulang/Rachmat M. Sas. Karana)

(Diserat deui ku : Fita Juliana, alamat: girls_notanvailable@yahoo.com, murid SMA Kosgoro Kota Bogor, tina Sabasa pikeun murid kelas VIII semester 2 : Pangajaran Basa Sunda pikeun murid SMP di kota Bogor, jilid 8b,Drs. Ahmad Hadi, Pamulang : Tangerang, 2008, kaca : 21)

Iklan

3 komentar

  1. q waktu itu lomba puisi ini puisinya alhamdulillah juara 2


  2. Puisi nnya bagus kan ??


    • puisi di blog ini merupakan karya penulis yang rata2 sudah menulis puisi sunda cukup lama dan dalam jumlah yang tidak sedikit.



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: