h1

Pĕngkolan Panineungan

September 29, 2008

Ku: Dedy windyagiri

Di pĕngkolan engkang nangtung
Nyorĕang nyerangkeun bumi
Lelembutan kumalayang
Mumbul ka jabaning langit
Ngadongkang nu lawas ilang
Jirim asih nu teu bukti

Panto jandĕla narutup
Kacipta Enung keur ngintip
Ngaharĕwos ngajak sindang
Horĕng mung rĕkaan batin
Gambaran mangsa ka tukang
Wanci pakait pasini

Tangkal tanjung alum nguyung
Kembangna murag ku angina
Layu taya nu mulungan
Ngabayak kalakay garing
Buruan asa geueuman
Bumi kaleungitan sari

Ku teu sangka ari umur
Abong papastĕn yang widi
Lamunan tacan kasorang
Kandeg kasapih ku pati
Can kabat ngumbar duriat
Enung nilar alam lahir

Kasilih kalindih takdir
Nu lona ngan panineungan
Kalangkang pangĕling-ngĕling
Endahna tresna munggaran
Nu ngabanding beurang jeung peuting

Seuneu asih nu geus hurung
Samara bias pareum deui
Rup ku padung rap ku lemah
Baris langgeng kapati
Teu ayeuna sugan jaga
Di ahĕrat tepung deui

(Tina kumpulan dangding dedy windyagiri)

(Diserat deui ku Viska Rianty S. Tina “ Riksa Basa pangajaran basa sunda pikeun siswa SMP/MTs” Drs. Dede Raharja ;pamulang ; tangerang ; kaca 15-16)

Iklan

5 komentar

  1. siiiiiiiiipp


    • siiiipppp lagiiiii


    • siiiip apanya?? ada kenangan??


  2. subhanallah…


    • sae nya?



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: