h1

Haseup Teu Welĕh Ngelun

September 29, 2008

Karya : Yus Rusyana

Nyeueung haseup nu teu welěh ngelun
tina corobong pabrik tinun
naha anggur ngungun
kapan urang keur ngawangun
něnjo sawah nu ngupluk-ngaplak
anu nungtut disaeuran ku barangkal
naha makě nyeblak
kapan galengan gě diaspal

Nyawang gunung nu ngalamuk
horěng rurud bulistir
naha kudu ngaheruk
kapan untungna geus kakeruk

Kunaon atuh tibelat
ka sawah nu hějo ngěmploh
ka gunung nu ngalanglayung
ka leuweung anu geueumeun
da ěta mah geus kaliwat

Lain nieneung pědah euweuh
nineung sotěh kanu heueuh
nu hirup bari huripna
aringgis kari urutna

(dicutat tina buku Saratus Sajak Sunda, Abdullah Mustappa, 1992)

(Diserat deui ku : Ellyana Syafitri, murid SMA Kosgoro Kota Bogor, tina Sabasa pikeun murid kelas VIII semester 1 : Pangajaran Basa Sunda pikeun murid SMP di kota Bogor, jilid 8b,Drs. Ahmad Hadi, Pamulang : Tangerang, 2008, kaca : 20)

Iklan

One comment

  1. Ku kaleresan … blog urang teh namina sami : Kandaga Rasa.

    Mangga geura sindang …

    http://worldofbset.blogspot.com/2008/05/ha-dua-es-o-opat.html

    ti
    Bambang



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: