h1

Béja ti sisi Lembur

September 29, 2008

Karya: Godi Suwarna

Pasawahan di gigireun imah aki
Nya ĕta sagara emas, anaking!
Lambak ngusapan awak
Angin gunung, angin bihari

Kalong rabeng pasosorĕ, anaking!
Masing kaharti anaking
Peuting nyaĕta hirupna
Harepan ngiplikkeun jangjang

Sinar layung, payung kuning
Di dieu lemah tĕh dumeling inten
Cuang bareng ngantelkeun kateg jajantung

Kana dada lemah cahaya…


Di serat ku Navringgo Pradista (murid SMA KOSGORO) alamat: dhistavie_moet@yahoo.com (friendster) dista.ajjah@gmail.com (e-mail), Buku Paket Pangajaran Basa Sunda : Pikeun SD/MI Kelas V, Parigel Maké Basa Sunda, Penyusun: Tim Pengembangan KTSP Bahasa Sunda Kota Bogor, Prisma : Bogor ; Kaca 26.

Iklan

3 komentar

  1. Abdi ngaraos bingah, yen masih keneh reumpeug anu ngamumule bahasa sunda, kumargi kitu ngahturkeun rebu nuhun kasalira anu parantos tiasa ngaluangkeun waktos kanggo silaturahmi dina situs ieu.
    wasalamu alaikum ww.


  2. Salah sahiji adat urang Sunda ngeunaan perkawinan téh nyaeta biantara nyérénkeun calon pangantén lalaki ka kulawargi awéwé. Waktu keur nyerenkeun teh atuh aya basa-basina. Tah ieu salah sahiji conto basa-basi waktu nyérénkeun pangantén lalaki.

    Pribados bade kapapancenan nampi tipihak kulawarga panganten istri, upami teu kaabotan pribados peryogi walerana tipihak kulawarga istri htur nuhun.


    • hatur nuhun pangrojongna. nyuhunkeun dihapunten nembe tiasa ngawalon margi tos lami teu tiasa muka ieu blog, manawi kapayun tiasa mayeng.



Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: