h1

Pĕngkolan Panineungan

September 29, 2008

Ku: Dedy windyagiri

Di pĕngkolan engkang nangtung
Nyorĕang nyerangkeun bumi
Lelembutan kumalayang
Mumbul ka jabaning langit
Ngadongkang nu lawas ilang
Jirim asih nu teu bukti

Baca entri selengkapnya »

Iklan
h1

Ngukut Sato

September 29, 2008

Mun urang kukut-kukutan
sarupaning sasatoan
meri, hayam, ěntog, soang,
munding, sapi, embě, kelenci
katut sato nu sějěnna
kahadě sing hadě urus
sing hěman, nyaah, tulatěn

Baca entri selengkapnya »

h1

Haseup Teu Welĕh Ngelun

September 29, 2008

Karya : Yus Rusyana

Nyeueung haseup nu teu welěh ngelun
tina corobong pabrik tinun
naha anggur ngungun
kapan urang keur ngawangun
něnjo sawah nu ngupluk-ngaplak
anu nungtut disaeuran ku barangkal
naha makě nyeblak
kapan galengan gě diaspal

Baca entri selengkapnya »

h1

Tutuwuhan

September 29, 2008

Karya : Rachmat M. Sas Karana

Tutuwuhan ngawarah kuring
Nitah sabar
Ka pelok anu dipelak
Teu bisa nanyakeun
Iraha kapan buahan

Baca entri selengkapnya »

h1

Wanci Yuswa Tunggang Gunung

September 29, 2008

Wanci yuswa tunggang gunung
Sagala nu ngarandapan
Narěmbongan
Nyisit melit kana ati
Matak eungap kana ambekan

Baca entri selengkapnya »

h1

Guludug

September 29, 2008

Lamun langit ditiung haseup hideung
Anjeun sok mĕrĕ tangara bakal datang
Gelgerrrrr!
Eundeur jajantung
Hatĕ tumuwuh ketir
Baca entri selengkapnya »

h1

Kuring Hayang Sarĕ Jeung Anjeun

September 29, 2008

Waktu mata mulai nundutan
Sungut ngelak heuay
Miharep tibra
Di kasur

Baca entri selengkapnya »